Corona

Coronaregels en protocollen Nevobo

Hier vind je de meest relevante berichten van de Nevobo over Corona-gerelateerde onderwerpen en verdere verwijzingen naar NOC/NSF berichten.

Het NOC/NSF heeft op haar website een "Protocol verantwoord sporten" gepubliceerd. Dit protocol is ook de basis voor de protocollen en regels die de Nevobo heeft gepubliceerd. Dit is door de volleybalbond aangevuld met specifieke regels voor het indoor volleybal en de indoor arbitrage. Denk daarbij aan richtlijnen voor verschillende groepen, starttijden, maar ook hoe er wordt omgegaan met eventuele voortijdige beëindiging van de competities. Ook worden hierin eventuele afwijkingen van spelregels of reglementsartikelen beschreven.

De hoofdpagina over Corona op de website van de Nevobo vind je hier. Van daaruit kan je diverse berichten en documenten bekijken. De richtlijnen van de Nevobo zijn gebaseerd op de protocollen over sport in het algemeen, zoals gepubliceerd door het NOC*NSF. Hieronder staan drie directe links naar de meest relevante en recente protocollen die voor onze vereniging en leden van belang zijn: 

  • De meest recente versie van de FAQ Indoor protocol volleybal van de Nevobo vind je hier
  • De meest recente versie van het Protocol indoor volleybal vind je hier
  • De meest recente versie van het Landelijk protocol verantwoord sporten van het NOC*NSF vind je hier.

 

Stappenplan bij Corona-gerelateerde klachten

Dit stappenplan, opgesteld door de Nevobo in samenwerking met een arts en de GGD, geeft richtlijnen hoe te handelen in verschillende situaties (corona-gerelateerde klachten of positieve testuitslag), waaronder de regels rondom de quarantaineplicht. Op de website van de Nevobo vind je de actuele situatie (update 14-10-2020).