De Naald

01-04-2018

 

DE NAALD . . . (Stekelig nieuws)

1 april 2018

VOORZITTER KEIZER OTTO - TRIVOLLEY AANGEMELD: BESTUUR WEER COMPLEET!

Het bestuur van volleybalvereniging Keizer Otto-Trivolley heeft vanmorgen tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat zich een kandidaat heeft gemeld voor de functie van voorzitter. Dit nieuws - heet van de naald - sloeg direct in als een bom en verspreidde zich via allerlei whatsapp groepen als een lopend vuurtje. Zelfs Eric Herber was vanmorgen blij verrast; hij stapte in 2017 op. Hij was niet bereikbaar voor een eerste reactie. Achteraf bleek dat hij paaseieren onder zijn beweegtegels in zijn tuin had verstopt en Anke en de dochters had gevraagd deze – als familie-uitje - te gaan zoeken. 

Het bestuur was tijdens de persconferentie verder erg zuinig met details. Zij wil met dit bericht de vele twijfelaars die er ongetwijfeld zijn alsnog over de streep trekken om de leden te kunnen laten kiezen tijdens de algemene ledenvergadering begin juni.  

Intussen doen er allerlei geruchten de ronde over wie het zou kunnen zijn. Allereerst Monique van dames 1. Zij heeft immers goede contacten met Bob Dixon van de NeVoBo. Maar ook Martin “Zwei“ van heren 1 wordt genoemd nu hij voorgoed de Elfstedentocht uit zijn hoofd heeft gezet. En Koen vanwege een aan het bestuur gerichte hoopvolle e-mail. Maar toen was hij nog geen papa. En natuurlijk Marijke van dames 3. Haar politieke ambities voor de 50+ partij (velen hadden haar eigenlijk jonger ingeschat) zijn door te weinig voorkeurstemmen van haar geliefde volleybalclubje op een lager pitje komen te staan. Zij vond dat teleurstellend en net als vorig jaar gaat zij nu toch echt opzeggen; dit keer omdat de deelname als verzorgende in t.v.-programma’s met ouderen veel tijd gaat vergen. Tenslotte Myrthe van dames 2. Dit gerucht werd echter gauw ontzenuwd met haar opzeggingsbericht om het volleybal in te ruilen voor hockey. 

Heren 1 heeft na vele jaren weer eens de lokale sportpagina’s gehaald na de overwinning op nummer 1 in hun 'Promocion a Tercera Division'. De zelfbenoemde PR-man Eric Herber was er in De Meent even goed voor gaan zitten en zorgde zelfs voor een trillende tribune; wat hier en daar tot gefronste wenkbrauwen leidde. Ook Joep, de kersverse zoon van Koen en Charlotte, was van de partij in die zin dat hij, met gevaar voor eigen leven, tussen de volle tribune en de achterlijn was geposteerd onder het mom van 'Dan kan hij net als de spelende jeugdteams vast wennen aan de herrie'. De eigen bar- en snackdienst fungeerde uitstekend: ook scheidsrechters en tellers werden van de nodige hapjes voorzien. Met dank nogmaals aan Koen. 

Tegelijk hebben de damesploegen het knap lastig. Dames 3 spreekt van een k-jaar welk woord in de Dikke van Dale niet is te vinden. De damesploegen hebben last van blessures, verhuizingen en bevallende speelsters. De TC heeft intussen een vragenformulier doen rondsturen en al noodplannen gemaakt voor het geval er 4 damesteams volgend seizoen overblijven. De luxe van 4 ploegen heeft de mannenafdeling nog niet. Maarrrrr het zoemt al een tijdje rond: De aanwas van mannen de laatste tijd is reden om te denken aan een derde herenteam. Verreweg de meeste mannen zouden graag een derde ploeg willen optuigen. Jawel! Voor de club zou dit ook goed zijn om zo het klassenverschil te verminderen. Er zijn weer enkele kijkers en de hoop is nog gevestigd op verschillende “oud-volleyballers” die weer zin hebben in een ouderwets potje volleybal.

Leuk nieuws is verder dat door onze legendarische feestcommissie 14 april weer het traditionele Voorjaarstoernooi Met Feest wordt georganiseerd. Naar verluid hoeft dit jaar niemand in de omgeving te vrezen voor geluidsoverlast. Reinder en Alyssa zijn waarschijnlijk ook van de partij. Maarten is al geruime tijd bezig met zijn playlist. Verzoeknummers graag voor 10 april bij hem kenbaar te maken.

Tot zover weer dit alles heet van de naald. Tenslotte vandaag, eerste paasdag, is uitgeroepen tot de dag van het Funny-Fake-News, oppassen dus tot 23:59:59 uur. 

Saluut,

O. v.d. Naald