De Naald

16-11-2016


DE NAALD . . .  (stekelig nieuws)

De laatste weken is er meer slecht dan stekelig nieuws te melden: Heren 1 bijvoorbeeld houdt hoe langer hoe minder spelers binnen de gelederen. JEROEN en DAVE zijn langdurig uitgeschakeld. Maandagavond  14-11 werd TIM door een tegenstander onder de voet gelopen met als gevolg een XXL ei op de enkel, zelfs voor een fervent koker als TIM maar ook voor de ploeggenoten een nare gewaarwording. Voor Heren 1 een groot verlies voor weken. Het enige fijne van de avond was de 5 punter. ERIC heeft al voorgesteld de naam te wijzigen in heren GEEN. Ondanks alle perikelen staat Heren (bijna-G)EEN intussen voorlaatste van boven in het rechterrijtje als je de stand omdraait.

De zaterdag ervoor in De Hilversumse Meent was er nog wel lol. GEORGE floot namelijk datzelfde team en begon op een gegeven moment tot verrassing van velen een uitgebreid gesprek met de tegenstander over de regels van een heel andere sport: SCHERMEN. Hiermee gooide hij wel hoge ogen voor de verkiezing van de SCHEIDS VAN HET JAAR die donderdag 17 november a.s. in hetzelfde gebouw gaat plaatsvinden. (MARTIN en TJARDA organiseren deze manifestatie waarbij de scheidsen binnen de vereniging worden bijgepraat over de nieuwe regels van ons spelletje. Aanvang 19:00 uur, inderdaad een scherpe tijd). MARIJKE zat diezelfde zaterdag voor het eerst in haar langdurige carrière op de bok. Deze primeur bleek voor haar overigens een zware beproeving getuige de coach van de “tegenstander” die kennelijk een inburgeringscursus gebarentaal volgde. Deze primeur was overigens te wijten aan het feit dat ANGELIQUE niet was komen opdagen. De geruchten gaan dat zij met haar kroost naar MAASSLUIS was afgereisd omdat daar die middag een overvolle boot zou arriveren met vluchtelingen uit SPANJE die zich als roetveegpiet hadden vermomd. De jeugd van de club was in grote getale in de meent achtergebleven om te spelen en later waren enkele van hen achter het telraam goed bezig bij de wedstrijden van onze topploegen: HULDE.

Bij Dames 2 mocht GIJS onlangs het gestoelte weer beklimmen en hij had het na enkele sets eindelijk voor elkaar gekregen bezoek te krijgen van een dame van de tegenstander. Hij had die avond echter alleen zin in een gesprekje met een knappert dus dat kwam er niet van ook al omdat zij slechts de aanvoerder vertegenwoordigde. Hij werd die avond echter beoordeeld en kon uiteindelijk na veel vijven en zessen en een uitgebreide toelichting toch zijn consumptiebon verzilveren met zijn favoriete Patatje Met van ERWIN.

De Technische Commissie gaat het ledental van de club over een jaar of vijftien verder opkrikken nu BRECHJE met hulp van ROELOF weer in blijde verwachting is. De TC heeft verder wegens een slijmbeursje van MONIQUE, MARIEKE bereid gevonden regelmatig bij Dames 1 de bank te komen versterken. Tot nu toe gaat dat zonder slag of stoot.

Bij Dames 4 gaat MARIJKE met de planning van enkele vakanties de verantwoordelijkheid langzaamaan overdragen aan de jonkies. Dames 4 speelt al een paar weken met een veel te zware bal omdat het metaaltje van een ballenpompje bij een blaasbeurt in het speelding is achtergebleven. Dus bij deze een opsporingsbericht: gezocht bal met pomponderdeel in tas Dames 4.

Dat was het weer voor nu. Ik zeg: met veel balplezier niet gebaald,
de groeten van

O. VAN DE NAALD