De Naald

24-05-2017

 

DE NAALD . . . (Stekelig nieuws Keizer Otto - Trivolley)

Op het kampioensfeestje van Heren 1 in april in de Lunet was zowaar de wethouder van Gooise Meren Marleen Sanderse aanwezig. De voorzitter had haar uitgenodigd om kennis te maken met de club vanwege de ingediende subsidieaanvraag voor de overname van het sporthalletje in de Meent en de Kruisdambar. Met de bedoeling om het clubgevoel verder te versterken zonder noemenswaardige contributieverhoging. De volgende dag had de wethouder er plots vele FaceBook-vrienden bij. Ze genoot duidelijk van de door Erwin geschonken bubbels. Helaas is de fusie van de diverse Gooise gemeenten voorlopig uitgesteld zodat dit verzoek in de ambtelijke ijskast is beland.


Wethouder Marleen Sanderse met haar nieuwe FaceBook-vrienden.


Op 23 mei om 22:33 uur werd een uitgebreide e-mail aan alle leden verstuurd vergezeld van al deze plannen met daarbij een stemmingsadvies. Het komt er op neer dat leden op 6 partijprogramma’s van 2 partijen kunnen stemmen, De PTC en de PvhB. Alle 23 recreanten hebben intussen hun stem uitgebracht op de PvdB die in het partijprogram vóór verhuizing is van de competitie naar De Meent vanwege de laagste financiële lasten. De stemlokalen sluiten op zondagavond 28 mei 2017 om 20:00 uur. In verband hiermee zijn ook plannen geopperd en verder uitgewerkt waarbij voor de competitiespelers het nodige kan gaan veranderen. Dit alles na de goed bezochte voorlichtingsavond in april en de ontvangen reacties. Met name goed bezocht door de recreanten omdat dit hun trainingsavond was. Een en ander moet ertoe leiden dat het clubgevoel nog meer wordt versterkt.

De peilingen geven nu al aan dat het een nek-aan-nek-race wordt en omdat de kans levensgroot is dat de competitie gaat verhuizen van De Lunet naar De Meent heeft het partijbestuur intussen een kladje gemaakt voor het invullen van de bardiensten op de nieuwe competitieavonden in De Meent. Van alle ploegen gingen de lootjes in een hoge hoed en nu is uitgelekt door wie wanneer de bardiensten moeten worden vervuld. Het overzicht ziet er als volgt uit:

september, 8 trainingsavonden, 4 competitiedagen/avonden: dames 4
oktober, 8 trainingsavonden, 8 competitiedagen/avonden: dames 2,
november, 8 trainingsavonden, 8 competitiedagen/avonden: dames 3,
december, 7 trainingsavonden, 6 competitiedagen/avonden: heren 2,
januari, 7 trainingsavonden, 7 competitiedagen/avonden: dames 1,
februari, 8 trainingsavonden, 8 competitiedagen/avonden: dames 5,
maart, 8 trainingsavonden, 8 competitiedagen/avonden: lootje niet leesbaar.
Alle woensdagavonden: de recreanten.

Hiervoor geldt uiteraard de nieuwe teamindeling zoals die 16 mei 2017 wereldkundig is gemaakt. Op woensdag 7 juni a.s. is er vanaf 19:30 uur een eerste ledenvoorlichtingsavond met de uitslag van de stemming over de nieuwe plannen. Tijdens deze voorlichtingsavond hoort iedereen – die komt – over de invulling en werkwijze van de genoemde bardiensten, maar ook over de bijhorende (kas)administratie. De instructies komen ook op de website.

Twee competitiespeelsters hebben zich schriftelijk afgemeld voor deze bijeenkomst omdat zij op 27 mei a.s. in het huwelijksbootje stappen en daarna op reis gaan. Veel leden weten al dat het hier Mira en Mandy betreft; de M&M’s van de club. Hun feestje is op een landgoed aan de oostgrens.

Enige tijd geleden alweer heeft een groepje dissidenten/recreanten zich losgemaakt van de club. Zij wilden namelijk graag op een ochtend ballen en vonden dat zij daardoor geen lid konden blijven. Het bestuur denkt intussen na over een bilateraal overleg om deze recreanten-separatisten weer te laten integreren. De verwachting is echter dat dit een lastige opgave wordt.

In april is een oproep geplaatst voor een nieuwe ballenbeheerder gedurende de zomermaanden. De enige reactie tot nu kwam van een Mini die haar kamer in de zomer tot ballenbak wilde omtoveren  Het bestuur is hier niet mee akkoord gegaan en zoekt naarstig verder naar een vrijwilliger die deze taak op zich wil nemen.

Frank Gorissen (de lokaal befaamde wiskundedocent uit Heren 2) heeft definitief besloten naar Denemarken te emigreren. Hij volgt daarmee zijn gevoel en Deense vriendin die door Frank is bijgepraat over het door hem bedachte E=mc2 systeem waar hij in Heren 2 veel lof mee oogstte in plaats van 321.

 
Uitleg systeem van Frank nu ook op papier beschikbaar.

Tot zover weer dit alles heet van de naald.

O. v.d. Naald