Nieuws

Nieuws

Terug naar overzicht
16/12/2016

030 - Heren 1 pakt de punten


Gisteren was de ‘Daverende Donderdag’ van de Gooise Meren volleybalvereniging ‘Keizer Otto - Trivolley’.
Met 6 wedstrijden in ‘De Lunet’ in Naarden was er meer dan voldoende volleybal te zien.

De absolute kraker was de 1e-klasse-wedstrijd van Heren 1 tegen AVV Keistad 4.
Beide teams liggen op koers in hun streven om volgend seizoen in de Promotieklasse te kunnen spelen, waardoor de wedstrijd op papier al één van de hoogtepunten van het seizoen was.

De overwegend jonge mannen van Keistad (2e) lieten bij het inspelen al zien dat ze klaar waren om de winst mee naar huis te kunnen nemen.
Met grof geweld werd ballen tegen de vloer geslagen, in een poging om de thuisploeg van aanvang al te intimideren.
Bas Markus en Jurre van Schaik maakten daar korte mette mee door te laten zien dat ook zij hard rond de 3 meter ballen in kunnen slaan.

 

In de eerste set was het voor de mannen uit het Gooi even zoeken naar de balans en het team en het antwoord op de snelle aanvallen van de tegenstander.
Het blok werd niet diagonaal genoeg gezet, waardoor de verdedigers te veel ruimet moesten dekken en Keistad de eerste set met 25- 23 naar zich toe wist te trekken.

 

In de tweede set liep Keistad weer weg van de ‘Gooise Meerders’.
Maar coach Jeroen Ranzijn had daar als antwoord zijn wisselspelers voor.
Even aan het net voor aan aanval en blokkering.
Even als andere verdediger.
En zo werd de tweede set aan het team van Keizer Otto – Trivolley toegekend met de setstand 25 – 21.

 

De derde en vierde set verliepen als de eerste en tweede set: 20 – 25 en 25 – 20.
Daardoor werd het publiek getrakteerd op een beslissende 5e set.
Dat dit een bloedstollende set zou worden stond voor aanvang al vast.
De lichte voorsprong van de ‘Gooiers’ werd voor de speelzijdewissel al omgebogen naar een voorsprong voor de ‘Keistadters’.
Met 6 – 8 werd er van zijde gewisseld en groeide de achterstand, ondanks mooi en goed volleybal van de thuisspelende mannen, vervolgens naar 9 – 13.
Of de ‘Amersfoorders’ de winst al geteld hadden of dat het team van Keizer Otto – Trivolley ergens een stuk extra Energie en motivatie vond is onduidelijk.
Feit is dat de achterstand kleiner werd, 14 – 14 op het scorebord verscheen en het aantal aanmoedigende decibellen en spanning bij het publiek steeg: Het was nog steeds mogelijk!
Een sterke blokkering en een genadeloze laatste aanval van Jurre van Schaik haalden de laatste twee punten naar de thuisploeg en daarmee de zegewinst naar de thuisspelende ploeg.

Door de winst staat Heren 1 nu 2 punten weg van zijn directe tegenstander en wordt de match tussen de twee koplopers op vrijdag 7 april om 19:30 uur in Amersfoort nu al eentje om in de agenda te noteren.

Terug naar overzicht