Nieuws

Nieuws

Terug naar overzicht
4/04/2017

043 -Volleybal: gezelligheid en sportiviteit gemixt!


Volleybal: gezelligheid en sportiviteit gemixt!

Door: Nikita van Grieken

Aanstaande vrijdag is er weer een spannende wedstrijd voor het recreantenteam van de volleybalvereniging  Keizer Otto Trivolley. Deze wedstrijd is namelijk bepalend of recreantenteam 2 mag blijven spelen in de klasse waar de spelers vorig jaar hard voor gevochten hebben. Vandaag heb ik een interview met Dotty Rens, volleybalspeelster in recreantenteam gemengd 2 van Keizer Otto Trivolley

 

Goedemiddag Dotty! Hoe lang maak je deel uit van dit team en hoe kwam je er zo op, om in het recreantenteam te gaan?

Eigenlijk heb ik al heel wat volleybalervaring aangezien ik nu al dik in de veertig ben en al speel vanaf m'n 27e. In die tijd speelde ik in een competitie damesteam. Hierbij is het verplicht 2 keer in de week te spelen en dit werd me iets te druk. Ik besloot over te stappen naar het recreantenteam want hierbij hoef je maar 1 keer in de week aanwezig te zijn. Je kan op vrijwillige basis (mits er ruimte is) ook nog ervoor kiezen om wedstrijden te doen, dit gebeurt dan 1 keer in de maand. Ik vind de wedstrijden altijd erg leuk omdat je team op elkaar is ingespeeld en je teamleden stuk voor stuk een aardig niveau hebben. Ook is het altijd super gezellig; we sluiten altijd wel af met een of twee drankjes om de behaalde punten te vieren! 

Met wat voor soort mensen zit jij in het team en wat kan je verwachten als je bij een recreanten volleybalteam zou willen?

Het team is heel divers. Een gemengd team bestaat uit minimaal 6 mensen waarvan 3 of meer dames zijn. Ik vind een gemengd team leuker dan een team met alleen maar dames omdat dit het spel spannender en fanatieker maakt. Ieder heeft zo zijn eigen kwaliteiten en daar wordt dan ook op gelet bij de opstelling. De jongste in mijn team is 25 en de oudste is 60. Ik zou mijn team omschrijven als sociaal, fanatiek en levendig. Af en toe is er ook een feestje of borrel met de hele club. Hier zijn ook de competitiespelers bij en er worden toernooitjes gehouden. Kortom: bij Keizer Otto Trivolley wordt zowel sportiviteit als gezelligheid gemixt!

Dankjewel Dotty voor de uitgebreide antwoorden! Leuk dat je zo enthousiast bent over je team en het spel. Ook wens ik je natuurlijk heel veel succes met de wedstrijd aanstaande vrijdag!

***************************************************************************

Mocht je na het lezen van dit interview nieuwsgierig zijn geworden en misschien zelfs geïnteresseerd zijn om een keer mee te doen? Op woensdagavonden vanaf half 9 ben je altijd welkom om te komen kijken en/of meedoen (neem je binnensportschoenen mee!).

Of neem een kijkje op de website: http://www.ko-trivolley.nl/

Terug naar overzicht