Nieuws

Nieuws

Terug naar overzicht
15/12/2017

062 - Meisjes B KAMPIOEN!


Het besef dat vanavond de kampioenswedstrijd van het halfjaars-seizoen zou worden, kwam na de wedstrijd van vorige week zaterdag.
Er werd toen thuis met 4-0 gewonnen van AVV Keistad MB3 in een wedstrijd waarbij simpelweg heel weinig fouten en heel degelijk spel getoond werd.
Daardoor kwamen de volleybalsters van de Gooise Meren met 30 wedstrijdpunten op 1 punt achterstand van de meiden van het 2e team van VIF.
De vorige wedstrijd werd beslist met 2-2.
Dus op papier zou de wedstrijd een hele spannende gaan worden: VIF had genoeg aan minimaal gelijk spel en Keizer Otto – Trivolley moest winnen.

De eerste set was al meteen de juiste afspiegeling van beide teams.
De Hilversumse meiden maakten simpelweg minder fouten dan de Gooise Meren meiden, waardoor de 1e set met 25-21 naar VIF ging.
Daardoor lag de druk volledig bij de meiden van Keizer Otto – Trivolley; er MOEST gewonnen worden om Kampioen te kunnen worden.

De tweede set begon zoals het voorbije seizoen al meerdere wedstrijden begonnen waren: STERK herpakken na een verloren 1e set, met 14-25 als eindstand, waardoor de setstand 1 - 1 was en alle scenario’s open waren.

De 3e set zou dus de eerste ‘maker of breker’ kunnen worden.
De druk in deze set werd er op gelegd door VIF die 18-16 op het scorebord lieten verschijnen.
Bij 18-17 werd de time-out door VIF gevraagd; het eerste scheurtje werd zichtbaar.
Zou dat dan het moment zijn dat de meiden uit de omroepstad de spanning niet meer aan zouden kunnen en foutjes gaan maken?!
De time-out deed de VIF-meiden goed, gezien het feit dat ze via 22-18 uit liepen naar 24-18.
Een foutje bij de Hilversumsen bracht de service bij Josephine.
Normaliter is Josephine niet de meest stabiele serveerster, maar vandaag was ze tegen al druk opgewassen.
Via 24-20 werd het 24-23, waarna de coach van VIF haar ritme probeerde te breken door een time-out aan te vragen.
Wat er toen gezegd is, is niet bekend.
Wel is duidelijk dat het geen zin had daar waar het de stabiliteit van Josephine en de andere speelsters uit de Vestingstad-gemeente betreft, met 24-24 als resultaat.
Een foute service en een hele lange rally zorgde voor de spannendste set uit de wedstrijd, die uiteindelijk, onder luid applaus van het meegereisde publiek, de boeken in ging met 24-26.

Met beiden één been in de Kampioensbroek werd de 4e set aangevangen.
Net als in de 2e set begonnen de Keizer Otto – Trivolley-meiden erg sterk.
Myrthe Post serveerde stabiel, waardoor het team makkelijk uit liep naar 0 – 5.
Daarop werden de VIF-meiden wakker en door sterk serveren en spelen liepen ze over de tegenstanders heen en lieten 9-7 noteren, om vervolgens via 11-11 door te gaan naar 15-12.
Bij 18-17 voelde te coach de hete adem van de felle en verbeten KO-T-meiden in zijn nek en vroeg een time-out aan.
Met te veel foutjes bij de één en stabiel en alert volleybal bij de ander resulteerde het laatste stuk spel in de minst eerlijke einduitslag van een spannende wedstrijd als deze.
Met 22-25 ging de winst naar de meiden van Keizer Otto – Trivolley, waarna het feest losbarstte en de bloemen en medailles de Kroon werden op een zeer, ZEER spannende Kampioens-wedstrijd.

Van harte gefeliciteerd meiden B!

 

 

Terug naar overzicht