Nieuws

Nieuws

Terug naar overzicht
25/03/2018

063 - 3 - 1 tegen #1. BAM!!!


Voor één middag was de trainingszaal van Heren 1, zijnde sportzaal 'De Hilversumse Meent', de thuishal van het in de Promotieklasse debuterende Keizer Otto - Trivolley-team van coach Jeroen Ranzijn. Met het thuisvoordeel van het aanzige licht en ruimte werd al bij het inspelen duidelijk dat dit een 'Houthakkers-wedstrijd' zou kunnen worden, waarbij het aanwezige publiek meer dan een leuke wedstrijd te zien zou krijgen.

 

Het eerste van Switch-Hooglanderveen stond met 72 punten op de 1e plaats in de competitie en zou tegen de Gooise Meren Mannen van KO-T, goed voor 59 punten, de winst naar zich toe hebben moeten kunnen trekken. De eerste ralleys lieten al meteen zien dat het vrije, jongensachtige en bravoureachtige spelen van de mannen in het groen.....

geen boodschap hadden aan de stand in de ranglijst. Met strakke passen van de libero Martin 'Mo' Henry vond 'gymmees aan de Vondelschool' Koen Markus met zijn spelverdelen de twee of drie tot zijn beschikking staande aanvallers.
Bas Markus, inderdaad: 'broertje' van Koen, sprong regelmatig boven zijn blokkerende tegenstanders uit, om vervolgens verwoestend hard te smashen, waarbij het leek of hij op zoek was naar grondwater. Ook Jurre (midden en docent aan het Goois Lyceum), Sander (diagonaal) en Martin (buiten) wisten blokkerend en aanvallend relatief eenvoudig punten voor de eigen partij bij elkaar te spelen, waardoor de eerste set met 25 - 15 naar thuis het thuishonk werd.

Het publiek dat bij de tweede set naar de hal toe kwam verkeerde totdat zij binnen waren in de veronderstelling dat er binnen een complete drumband aanwezig was die OF naast het speelveld van Heren 1 aan het oefenen waren OF dat de tegenstander vergezeld was door een eigen supporters-/'Hoempa'-band.
Niets was minder waar.
De 'schotjes' onder de banken bleken een prachtig slaginstrument met versterkende klankkast waar het een deel van thuispubliek, met minstens zo veel overgave als hun Heren 1, verschillende ritmes produceerde en zo één groot team tegen het 1e van de 'Highlanders' vormde. Dat bleek uitermate goed uit te pakken, daar de gasten zich hadden hervonden en het het thuisteam erg lastig maakte. Zo lastig zelfs dat het uit team op setpoint kwam te staan en het thuisteam 4 punten achter stond.
Met meer kabaal, meer teamspirit en meer 'afgedwongen geluk', waarbij het NeVoBo-duo niet altijd de voor het publiek, spelers en coaches zichtbare en logische beslissing nam, kwamen de Gooise Meren Mannen gelijk tot 24 - 24, om vervolgens ook deze set naar zich toe te trekken, door met 26 - 24 te winnen.

Vanaf de 3e set werd er een LIVE-stream gerealiseerd (https://www.facebook.com/eric.rikkie.herber/videos/10155083923911739/), waardoor nog meer mensen konden genieten van de onvoorspelde 2 - 0 tussenstand.
Nestor van het team, Gijs van der Linden, werd in de 3e set opgesteld.Hoe geweldig is het wanneer je met geboortejaar 1954 in de Promotieklasse mee kunt draaien en alleen al met je service het de tegenstander zo lastig kunt maken dat je daar al nagenoeg directe punten mee scoort!?!? Tel daarbij op dat de rest van 'je' team ook nog steeds lekker draait en het zal niemand verbazen dat de derde set met 28 - 18 (!!) naar de Keizer Otto - Trivolly-ers ging.

Ik heb geen idee of het 'De winst op zak' was, waardoor het team het in de 4e set lastiger had tegen de mannen-uit-het-Oosten; https://www.facebook.com/eric.rikkie.herber/videos/10155083955251739/. Feit is dat zij bij aanvang van de laatste set lieten zien waarom zij op de eerste plek staan.
De voorsprong op het bord werd zichtbaar groter; net als het aantal mensen in het publiek, dat stond te wachten om na deze wedstrijd te mogen spelen. Het kabaal werd luider en de aansporing groter, waardoor de 'Homies' terugkwamen tot 2 punten verschil.
Maar de begrijpende lezer heeft de kop en de inhoud al met elkaar in verbinding gebracht en terecht geconcludeerd dat de vierde set naar 'buiten de stadsgrenzen' ging; met 23 - 25 om precies te zijn.

Rest mij nog te zeggen dat het een HEERLIJKE wedstrijd is geweest om bij te mogen zijn en dat, wat mij betreft, deze zaal nog steeds de thuishal van de vereniging zou mogen worden. ;-)
Want wat is er nu heerlijker om zo dicht bij het veld te mogen zijn en daarmee één te mogen zijn van de spelende teams!?!

 

 
 
Terug naar overzicht