Scheidsrechter- en tellerschema
In dit OVERZICHT vind je het meest recente rooster met de namen van de scheidsrechters en tellers voor de thuiswedstrijden van KO-Trivolley. Wie de verenigingsscheidsrechters zijn vind je in dit OVERZICHT.
Voor vragen kan je contact opnemen met de scheidsrechterscoördinator Shandrelica, te bereiken via scheidsrechterscoKO@gmail.com.
Nadere toelichting op procedure en communicatie
In de algemene ledenvergadering van 15 juni 2022 zijn enkele richtlijnen en ‘spelregels’ goedgekeurd om de onderlinge communicatie verder te verbeteren.
Procedure
Met ingang van het seizoen 2021-2022 is een vrijwilligersbeleid ingevoerd. Via het inschrijfformulier op de website kan worden ingeschreven op een taak als scheidsrechter en/of teller bij thuiswedstrijden gedurende het gehele seizoen. De vrijwilligerscommissie geeft de namen van de geïnteresseerde leden aan het begin van het seizoen door aan de scheidsrechterscommissie. Deze commissie stelt een rooster per thuiswedstrijd op dat hier bovenaan wordt gepubliceerd. Het rooster wordt tevens per e-mail of whatsapp gedeeld met de betreffende scheidsrechters en tellers.
‘Spelregels’
- De scheidsrechterscommissie houdt rekening met de opgave van leden in de vrijwilligers-enquête (inschrijfformulier) op welke dagen in de week ze wel of niet kunnen fluiten en/of tellen.
- Leden worden niet ingeroosterd om te tellen of te fluiten, in een tijdvak dat ze zelf een wedstrijd hebben (laat onverlet dat leden expliciet kunnen aangeven om te tellen/fluiten op avonden/dagen dat ze zelf ook een wedstrijd hebben).
- Als scheidsrechters en/of tellers onderling wisselen van functie of datum, dient dat te worden doorgegeven aan de scheidsrechterscommissie (scheidsrechterscoko@gmail.com) of aan de vrijwilligerscommissie (vrijwilligerscommissiekot@gmail.com). Dan kan het rooster op de website zo actueel mogelijk worden gehouden.
- Op het moment dat er wijzigingen in het rooster plaatsvinden, informeert de scheidsrechterscommissie alle direct betrokkenen (tellers en scheidsrechters) per e-mail of via whatsapp. Dit geldt ook als er wedstrijden uitvallen.
De financiële sancties bij verzaken van een taak staan met toelichting vermeld in het vrijwilligersbeleid op deze website.
Scheidsrechter worden?
Zonder scheidsrechter geen wedstrijd
Om al onze thuiswedstrijden goed te laten verlopen, zijn veel vrijwillige scheidsrechters nodig. Scheidsrechter worden is eenvoudiger dan je denkt. Tot en met de 3e klasse kun je via een digitale spelregeltoets al scheidsrechter worden. Na het maken van de toets krijg je een bevestigingsmail en binnen tien dagen hoor je of je geslaagd bent. Je slaagt als je meer dan 80% van de vragen goed hebt beantwoord. Alle informatie over opleiding tot scheidsrechter vind je op de website van de Nevobo.